Hvordan Sætter Man Plakat I Ramme?

13/10/2020 10:09
Billede: Pixabay

Når du skal sætte en plakat i ramme, så skal du finde det rette match mellem plakaten og rammen. Se her på plakatens papir, så du ikke ender med at vælge en ramme, der gør, at plakaten giver et dårligt genskær eller et dårligt helhedsindtryk. 

Hvordan du sætter en plakat i ramme har meget at sige for, hvordan den indrammede plakat bliver opfattet, samt hvilket helhedsindtryk den giver.

Sådan sætter du en plakat i ramme

Hvis du ikke ved, hvordan man sætter en plakat i ramme, så kan du her få en trin for trin guide til, hvordan du gør det.

Du skal først og fremmest se på det papir, som plakaten er trykt på. Er det glossy eller mat? Hvis det er glossy, så kan en ramme med glas gøre, at den får et genspejl, når lyset rammer den. Den vil nærmest være uanset hvordan lyset falder på den. Hvis den er mat, så kan du lettere anvende en ramme med glas.

Derefter måler du plakatens størrelse og ser, hvilken ramme der passer bedst til den. Derefter vælger du den ramme, der har den ramme, som passer bedst ind i lokalets til, samtidig med at det understøtter motivet på billedet. En skærende kontrast mellem motivet og rammen kan gøre, at fokus fjernes fra motivet og blot efterlader beskueren forvirret.

Du kan spare mange penge på selv at sætte din plakat i ramme, hvis din plakat har standardmål, der passer til de forskellige standardrammer. 

Skal du op og have rammer med specielle mål, så kan det være en dyr affære at få sat en plakat i ramme.

Tak til avXperten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske en walkie talkie pakke til ungerne.