Hvordan Laver Man En God Plakat?

13/10/2020 09:33
Billede: Iselene Kei Borromeo Marzan

Det kan være svært at give et endegyldigt svar på, hvordan man laver en god plakat. For det første, så findes der rigtig mange forskellige typer af plakater, ligesom at der kan være stor forskel på, hvilken slags plakat, som appellerer til den enkelte. 

Dog er der nogle fællestræk ved en god plakat, som vi har listet herunder. 

En plakat skal være indbydende

Det er super vigtigt, at en plakat virker indbydende og fængende. Dette sker typisk ved hjælp af ting som billeder, illustrationer, kontraster og nøje udvalgte farver. Du bør tænke særligt over din målgruppe for at finde ud af, hvad der formentlig vil fange dem. 

Tydelig tekst

Hvis der er tekst på din plakat, så er det ufatteligt vigtigt, at teksten er tydelig og nem at læse. Hvis ikke, vil man blot stå og knibe øjnene sammen, hvor det eneste man kan fokusere på er, at man ikke kan læse teksten. 

Fat dig i korthed

Der er absolut ingen, der orker at læse en roman på en plakat. Du skal fatte dig i korthed og være præcis, hvis du skal have tekst på en plakat. Gør dig klart, hvad det er for et budskab, du gerne vil ud med. Find herefter ud af, hvordan du kort og præcist kan formulere dette. 

Tak til Classic Room, der har støttet artiklen økonomisk. Hos Classic Room finder du et flot udvalg af plakater fra Brainchild.