Hvad Er Plakat På Engelsk?

05/10/2020 12:07
Billede: Jumpstory

En plakat på engelsk hedder en poster. En plakat kan både være et opslag med informationer, reklamer eller et stort billede. Der findes derfor mange forskellige former for plakater - eller posters, som de hedder i flertal på engelsk.

Posters blev oprindeligt anvendt med både et grafisk element (billede) og tekst med informationer eller et budskab. Den klassiske plakat, som vi kender dem i dag, har sin oprindelse i 1840'erne og 1850'erne, da farvetryk begyndte at blive muligt.

Derfor hedder plakat poster på engelsk

Navnet poster stammer fra ordet post. Altså et opslag eller en melding. Opslaget blev her slået op på mure og stolper (posts), hvorefter de var udmeldt.

Poster og sidenhen plakater blev derfor et begreb for at publicere nyheder og meldinger. Plakaterne var i mange år et anvendt redskab, når der skulle meldes enten store nyheder eller politiske budskaber ud.

Især politiske budskaber har plakater været anvendt til i mange år. Du ser dem også den dag i dag rundt om i gadebilledet. Opsætningen af plakaterne er her den samme, som den var for snart 200 år siden, hvor der er et grafisk element og en tekst, der skal understøtte budskabet fra afsenderen.

Plakater er også meget anvendt, når det gælder om at give udtryk for individuelle holdninger og bestemte livsstile. Du ser derfor plakater i næsten alle hjem den dag i dag, hvor de enten er indrammet aller opsat på andre måder. Alt sammen med det formål, at de skal give et bestemt udtryk.

Plakaterne og brugen af dem har dermed ikke ændret sig meget gennem snart 200 år.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find en smart DVD brænder eller måske et nyt headset og tastatur i deres enorme online udvalg af elektronik.