Hvad Koster Det At Sende En Plakat?

14/09/2020 11:47
Billede: Jumpstory

Når du skal sende en plakat, så skal du huske, at omkostningen inkluderer både emballagen og selve forsendelsen af plakaten. Alt efter dine indkøbsaftaler og din valg af forsendelse, så skal du regne med, at det koster mellem 20 og 30 kr. at sende en plakat.

Vælger du at sende din plakat i et paprør, så skal du regne med en emballageomkostning på op til fire kroner, hvortil du lægger fragtomkostningen til. Sender du via Post Nord, så koster det mellem 10 kr. og 40 kr. at sende et paprør med en plakat, alt efter dens vægt.

Sådan beregner du din fragtpris

Din emballagepris kan sandsynligvis komme lang ned, så du kan få et stykpris på paprør på ganske få kroner. Det skyldes, at du kan købe et større parti paprør hjem, da du sandsynligvis skal sende flere plakater.

Kan du det, så kan du godt få emballageomkostningen langt lavere ned end de fire kroner, som er udgangspunktet. 

Den store udfordring er i stedet selve fragtomkostningen. Ved for eksempel Post Nord, skal dit paprør blot være mellem 10 og 90 cm langt, for at du kan sende det som brevpost.

Udfordringen er dog i forhold til vægten, for kan den holdes under 50 gram, så er prisen 10 kr, mens den stiger til 20 kr. ved 100 gram og 40 kr. ved 250 gram. Samtidig skal man holde rørets holdbarhed og plakatens beskyttelse for øje, så det er en balancegang.

Du kan dog få billigere priser, hvis du pristjekker og opsøger samarbejdsaftaler med enten Post Nord eller andre fragtmænd som GLS, DAO og så videre. 

Vi takker for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til indlægget her. Find en masse spændende og smart elektronik på avXpertens webshop, som fx et par nye Apple AirPods eller måske en moderne vinyl afspiller til dine gamle LP'er.