Hvornår Skal Valgplakaterne Være Nede?

02/12/2020 12:58
Billede: Pixabay

Når det er tid til valg, uanset om det er europa valg, folketingsvalg eller kommunalvalg, så kan man være helt sikker på, at der bliver hængt en masser plakater op af kandidaterne. Disse plakater skal selvfølgelig være oppe for at gøre alle opmærksomme på, hvem der opstiller i valget, samt for hvem.

Hvornår skal valgplakaterne være nede? Valgplakaterne samt strpis, snore og andet skal være taget ned aller senest 8 dage efter døgnets afslutning på valgdagen. Når vi tager opsætning, så må valgplakater opsættes den fjerde lørdag kl. 12 før valgdagen, altså lidt over en en måned før valget. I alt må plakaterne altså hænge i cirka 5-6 uger.

Hvis man ikke selv tager sine plakater ned, så kan man risikere at få en relativt stor regning. Det forholder sig nemlig sådan, at vejmyndigheden og politiet kan tage dine plakater ned, hvis du ikke selv gør det.

Til gengæld får du så en regning for omkostningerne ved at gøre det, og det er altså ikke småpenge, som det kan rende op i, hvis du har mange plakater.

Herefter har du hele 6 måneder efter valget til at afhente plakaterne. Afhenter du dem ikke, så har de ret til at destruere dem.